Tagjaink figyelmébe!

Kedves Barátunk!
Érdekel a Csengerben 2014. július 10. és 20. közötti időben megnyíló művésztelepünk?

A művészi munka a képen is látható Becsky-kúriában folyhat, a szállás a városban biztosítva van. Az étkezés megoldása folyamatban. Az anyagköltség biztosítására pályáznak a szervezők. A művésztelep programjához tartozik a román határ túloldalán, másfél-két órányi autóúttal elérhető Nagybánya-Felsőbánya meglátogatása.

Kérünk, jelezd, ha érdekel a Csengeri Művésztelep idei nyári programja.

Baráti üdvözlettel:
Kováts Albert

 

Első alkalommal 2012 nyarán nyitotta meg kapuit a Szamospart Művésztelep, a Szamos folyó mentén, festői környezetben. A „Szamospart” név a művésztelepnek a történelmi Szatmár települései közötti tervbe vett összekötő szerepét is szimbolizálja. Emblematikus épülete, bázisa a csengeri kistérségben található műemléképület, a komlódtótfalui Becsky-kúria. A műemléképület használatba vételéhez a Forster Központ (www.forsterkozpont.hu) nyújtott segítséget.
A Becsky-kúria és a szamospart


Balogh Tibor és Sinkó István festménye

2013-ban a Magyar Festők Társasága részéről Sinkó István festőművész tagtársunk első „tapasztalatszerző” résztvevője volt a Dorogi Béla által alapított és szervezett művésztelepnek. Erről írja:

„Nyáron egy hétig voltam vendége a Csengeren már másodízben megrendezett művésztelepnek. A szatmári táj, a Szamos-part közelsége, a kellemes szállás és étkezési körülmények mellett a szakmai munkára igen alkalmas helyszín is vonzó volt. A Csenger melletti Komlódtótfaluban található 19. századi kúria és a hozzá tartozó park igen inspiráló. Dorogi kolléga vásznakat biztosított a résztvevők számára és igyekezett minden kívánságot teljesíteni. Az oda-visszaút hosszú (5 órányi vonatút két átszállással), de a helyszín és a körülmények ezt feledtették. A művésztelep ideje alatt lehetőség nyílik kiscsoportos buszos látogatásra a határ túloldalára, Szatmárnémetibe, illetve a nagyhírű Nagybányára és Felsőbányára, amit közelségük indokol (1,5 óra autóút). Ezek a látogatások vonzó kiegészítő programjai lehetnek a jövő évi művésztelepi tartózkodásnak.”